Oostendelacht

Waarom Comedy Oostende?

#Oostendelacht

Het verhaal van Comedy Oostende begint in juni 2020. Ons land komt net uit een lange lockdown en de mensen hebben meer dan ooit zin om te genieten van een avondje uit maar hebben geen grote budgetten om uit te geven.


Het was die combinatie die oprichter Dimitri Vierstraete het idee gaf van de oprichting van Comedy Oostende. 

Comedy werd beperkt aangeboden in de stad en dan voornamelijk de grotere namen in grotere zalen. 

Met Comedy Oostende proberen we een gevarieerd aanbod aan te bieden dat ook toegankelijk is voor iedereen. De ticketprijzen en prijzen aan de bar worden bewust laag gehouden zodat iedereen, ook diegene die het wat moeilijker hebben, kunnen genieten van het aanbod.  In samenwerking met UiTPAS Oostende kunnen ook mensen met een kansentarief aan zeer gunstige prijzen een voorstelling bijwonen.


"lachen is het beste medicijn ter wereld, het moet dan ook toegankelijk zjn voor iedereen" aldus Dimitri.  

De optredens van Comedy Oostende zijn al sinds het begin te vinden op elke 2e donderdag van de maand in De Klisse te Mariakerke. De humorvoorstellingen zijn gevarieerd en bieden zowel try-outs van grotere bekende namen als de mogelijkheid voor nieuw talent om zich te ontwikkelen. Zo organiseert comedy Oostende ook jaarlijks een workshop Stand-up Comedy waarbij mensen die interesse hebben in het vak zich kunnen laten leiden door een ervaren comedian om zelf hun eerste stappen te zetten 
Jeremy Baltii, een van de leerlingen van de eerste reeks, schoptte het zelfs tot in de finale van de Humo's Comedy Cup!


Na het snelle succes van de shows werd in 2022 uitgeweken naar een 2e locatie om ook zo grotere artiesten te kunnen aantrekken. Jade Mintjes opende de rij in wat een mooi verhaal werd voor Comedy Oostende. De zaal in Vayamundo, waar ook maandelijks een show georganiseerd werd, ontving ondertussen al comedians als Raf Coppens, Kamagurka en Herr Seele, Gili, Piv Huvluv, Arnout Van Den Bossche en vele anderen.  


Tickets boeken voor de comedy voorstellingen in Oostende kan via onze ticketshop.  Ontdek ook daar het programma van de komeden weken.


ondertussen zijn we achter de schermen steeds bezig om het programma en de line up van de komende maanden of het volgende jaar in te plannen zodat iedereen in Oostende kan blijven genieten van humor van de bovenste plank.


Comedy Oostende, onder de tag #oostendelacht is de place to be voor stand up comedy in Oostende en humorvoorstellingen aan zee.


Hopelijk tot zeer binnenkort


Wist je trouwens dat je ook een aantal comedians kunt boeken voor uw feest?  Een show van JEremy Baltii, Raf Coppens of andere comedians? Neem gerust contact met ons op om meer info te verkrijgen.
Meer info over de optredens van Comedy Oostende vind je hier